fredag 27. januar 2012

Den viktige pusten...

Er det noen som tenker over hvor viktig det er å puste riktig ?
Jeg fant en god artikkel om emnet, og den kan du hente HER. Bra skrevet, og bevisstgjør oss litte grann :)

3 kommentarer:

  1. Hei hei,

    Så kjekt å komme over en fin blogg om logopedi :)Jeg holder på med logopedi utdanning nå, og syns det er veldig kjekt :) Men jeg mangler mye praktisk kunnskap om hvordan det faktisk fungerer der ute som praktiserende logoped. Bokkunnskapen for min del blir veldig diffus med lite tiltak/intervensjon som faktisk er i bruk i Norge. For øyeblikket arbeider jeg med kartlegging av barn med språkvansker (eks.SSV) og lurer på hva som faktisk blir gjort når barnet kommer til logoped gjennom f.eks PPT? Har du noen gode råd til hvilke tester som brukes? og hvilke tester som kan brukes sammen for å gi ett diagnostisk bilde av hva barnet sliter med? Hadde sutte veldig pris på et lite innlegg om dette temaet :)

    Takk for fin blogg :)
    Mvh

    SvarSlett
  2. Det finnes mange nye tester i bruk nå, som ikke var tilgjengelige den gang for mange år siden da jeg var i utdanning. De jeg brukte ( bruker ) er utgått på dato, tror jeg.
    Du finner likevel flere tips på denne siden:
    http://www.statped.no/Tema/Spraktalevansker/Spesifikke-sprakvansker/

    Personlig er jeg ikke så veldig glad i tester, men det er et nødvendig redskap for å få et bilde av hva som bør støttes ekstra.

    Det kommer også an på barnets alder. Først og fremst må en bruke litt tid til å bli kjent og bygge tillit. En stor fordel er om en nær pårørende kan være med i timene. Disse er en stor ressurs, og kan bygge bro fra det du vil formidle og til barnets hverdag. De pårørende blir din forlengede arm i språktreningen.. Lykke til !

    SvarSlett
  3. --- og en ting til: Barn lærer best gjennom ( pedagogisk ) lek :)

    SvarSlett

Koselige meldinger :)

Ny forskning på stamming

  – Personligheten er viktig for hvilken behandling som virker best De som stammer har god nytte av å gå til behandling hos logoped. Men per...